Mam stanowisko w fabryce

Od jakiegoś czasu poszukiwałem posady. Żyję w Krakowie, toteż sądziłem, że nie będzie problemu ze znalezieniem zatrudnienia. Z początku poszukiwałem etatu w finansach ale nie prezentowałam odpowiedniego doświadczenia, toteż bezzwłocznie zaniechałem szukania. Potem udałem się na spotkanie dotyczącą wolnego stanowiska w jednostce, jaka oferowała produkcję przyrządów ze stali.

przenośnik w wydobyciu

Liczyłem, że będzie to należyta profesja, jednakże zarobki wydawały się nadzwyczaj liche.

Zwracam kredyt hipoteczny, stąd pragnąłem pozyskać należycie dużo środków aby starczyło nam na miesięczną stawkę kredytową. Moja towarzyszka życia zarabia na stanowisku sprzedawczyni, zatem nie ma nazbyt dużo pensji. Do tego mamy synusia i on zapisany jest już do placówki szkolnej i pragnie wyprawki szkolnej. Niemniej jednak nie ustępowałem więc finalnie odszukałem propozycję dla siebie. W internecie zobaczyłem anons, że poszukują odpowiednie osoby na angaż w zakładzie przemysłowym. Zdecydowałem, że muszę wysłać dokumenty. Nazajutrz przesłałem niezbędne papiery a następnie wyczekiwałem na odpowiedź. Odpowiedź dostałem po niecałej dobie. Prezes zarządu pragnął wezwać mnie na spotkanie. Podał jako termin piątek. W trakcie spotkania zakomunikowano mi, że obecnie wytwórnia ulega unowocześnieniu, dlatego że dostarczono na ten cel dotację i uzyskano nowe primacon.pl przenośniki taśmowe. Toteż poszukują inżynierów na etat. Po rozmowie zakomunikowano mi, że przypuszczalnie będę miał posadę.
logistyka

Podoba mi się moja praca

Jestem zatrudniony w zakładzie przemysłowym około 5 miesięcy zatem mogę śmiało rzec, że niezmiernie uwielbiam swą posadę. Znajduję się w specjalnej grupie, jaka nadzoruje pracę różnorodnych maszyn. Jako że zakończyłem studia z mechaniki, szybko przyswoiłem kluczową znajomość rzeczy. Każdego dnia dojeżdżam blisko 50 kilometrów, ale na szczęście nie jestem zmuszony iść do pracy wczesną porą. Zagwarantowano mi nadzwyczaj intratne zarobki, w związku z tym będę w stanie odłożyć co nieco pieniędzy. Moja towarzyszka życia uważa, że już nie jest niespokojna o nasz kredyt. Ponadto za kilka tygodni zakupię nowy środek lokomocji, abym mógł nim wyjeżdżać do fabryki. Myślę, że to było nadzwyczaj mądre posunięcie aby pracować w fabryce. Mój szef jest dobry a dodatkowo nie wywiera presji na swoich pracowników. Gdy pojawia się taka konieczność, mogę zdobyć wolne a dodatkowo uzyskałem pakiet ubezpieczenia. Jeżeli będę sprawował odpowiednio swoje obowiązki dostanę bardziej płatną funkcję. Wtenczas spłacimy mieszkanie a następnie nabędziemy lepsze mieszkanie.